Pentru al patrulea an consecutiv, elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea au primit burse de studiu în valoare de 300 de euro fiecare de la două asociaţii din Italia, "Famiglia e solidarieta" şi "Progetto Arcobalena". Bursele s-au dat în baza unei colaborări dintre liceu şi cele două asociaţii, prin intermediul Protopopiatului Greco-Catolic de Oradea.

"S-au acordat elevilor din clasele IX-XII, după o serie de criterii stabilite în Consiliul Profesoral. Astfel, de burse au beneficiat elevii care au nevoie de un sprijin material, dar care, totodată, au rezultate şcolare bune şi foarte bune - media generală peste 8, iar la purtare nota 10", a explicat Andrei Cristea, directorul Liceului Teologic Greco-Catolic. 24 de elevi orădeni au beneficiat de aceste burse.

Totodată, aceleaşi asociaţii oferă la sfârşitul anului şcolar două burse de performanţă de câte 300 de euro fiecare, şi o excursie gratuită, timp de o săptămână, în Peninsulă, şefilor de promoţie.