Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează etapa națională a unei olimpiade interdisciplinare, unde elevii vor trebui să-și dovedească priceperea la două materii.

Este vorba de Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie, intitulată „Cultură şi spiritualitate românească”, unde s-au calificat peste 260 de elevi de liceu.

„Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie Cultură şi spiritualitate românească (clasele  IX - XII) reunește în acest an 269 de elevi calificați din toate județele țării și municipiul București și este găzduită de Liceul Ortodox ”Episcop Roman Ciorogariu” Oradea”, a transmis IȘJ Bihor, marți, printr-un comunicat de presă.

Concursul va avea loc între 3 și 7 mai, festivitatea de deschidere fiind programată miercuri, de la ora 17, la Biserica cu Lună din Oradea, iar cea de premiere în data de 6 mai, la Filarmonica de Stat.

Probele propriu-zise vor avea loc în zilele de joi și vineri, elevii urmând să susțină un examen scris și unul oral.

„Având în vedere particularitatea olimpiadei, pe lângă probele din cadrul competiției, elevii vor avea parte și de un program cultural și religios, care cuprinde vizitarea Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, precum și a altor obiective din municipiul Oradea și județul Bihor”, a mai transmis IȘJ.

Competiția se desfășoară cu sprijinul financiar al Guvernului României, prin Ministerul Educației, precum și al partenerilor și sponsorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!