Elevii de clasele a X-a şi a XI-a care și-ar dori să devină ingineri vor avea ocazia să experimenteze viaţa de student, timp de două săptămâni, la Universitatea din Oradea, unde va avea loc a IV-a ediţie a şcolii de vară Edusmart.

Tabăra va avea loc între 17 şi 30 iulie şi va fi gratuită pentru elevi.

„„Școala de vară Edusmart” se adresează viitorilor specialiști din domeniile: ingineriei, managementului industrial, protecției mediului, construcțiilor, cadastrului sau arhitecturii. Cu alte cuvinte, elevii pot descoperi cum e să fii student la una din numeroaselor ramuri ale acestor specializări”, se arată într-un comunicat transmis joi de Universitate.

Liceenii înscrişi vor fi cazaţi în căminele instituției, vor avea mesele asigurate şi vor participa la cursuri şi aplicaţii practice în domeniul ingineriei, al protecţiei mediului ori arhitecturii. De asemenea, participanții vor putea merge în vizite la companii de profil, vor avea parte de consiliere în carieră sau vizite la muzeele din oraş.

În plus, vor primi și un kit educaţional, care va conţine o tabletă, un smartwatch şi un rucsac.

Prioritate vor avea elevii care provin din familii cu venituri mici, cei de etnie romă, provin din zona rurală, au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate sau prezintă cerinţe educaţionale speciale.

Cei care doresc să se înscrie la şcoala Edusmart trebuie să completeze un formular şi un acord parental, disponibile pe site-ul Imt.uoradea.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!