Elevii din clasele de gimnaziu şi cei de liceu s-au reîntors, luni, la şcoală, în timp ce colegii lor din ciclul primar, precum şi preşcolarii mai au vacanţă încă o săptămână.

În Bihor, până duminică inclusiv nu a fost înregistrată nicio localitate cu rata de incidenţă a îmbolnăvirilor de Covid-19 de peste 3 la mie, aşa că toţi elevii pot participa fizic la ore. În situaţia în care incidenţa creşte, vor merge la şcoală doar elevii din unităţile de învăţământ unde cel puţin 60% din profesori şi angajaţi sunt vaccinaţi.

În acest an şcolar, vacanţa intersemestrială a fost eliminată, aşa că următoarea vacanţă a elevilor va fi cea de primăvară, începând din 15 aprilie şi până pe 1 mai.

Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie, iar al doilea va începe pe 17 ianuarie. Transferurile între şcoli, care în mod normal se făceau în vacanţa intersemestrială, se vor putea face în luna ianuarie. 

Structura anului şcolar a fost modificată în urma vacanţei forţate impuse de autorităţile din Educaţie şi Sănătate, la vârful valului 4 al pandemiei de coronavirus. Din acest motiv, s-a renunţat la vacanţa dintre semestre.