Un grup de puşti de gimnaziu au "mişunat" luni prin curtea RER Ecologic Service, uitându-se curioşi către utilajele responsabile de curăţenia oraşului.

Operatorul licenţiat de salubritate a încheiat un protocol de colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Avram Iancu, unitate de învăţământ care anul trecut şi-a primit titulatura de "eco-şcoală", graţie interesului pe care dascălii şi elevii îl manifestă faţă de ecologie. Protocolul prevede că cele două instituţii vor face împreună mai multe activităţi ecologice în Oradea, precum plantări de copaci.

După ce directoarea economică a RER Ecologic Service, Gabriela Mălinaş, şi directoarea şcolii, Gheorghina Bârlădeanu, au semnat protocolul, elevii au avut ocazia să vadă îndeaproape utilajele de salubritate, ba chiar să se urce la volanul acestora.

Gazda lor a fost vedeta TV Vlad Tătaru, cunoscut orădenilor de la emisiunile pe care le-a prezentat la TVS, şi care acum este responsabil de relaţii publice la RER Ecologic Service.

Săptămâna viitoare, angajaţii RER le vor întoarce micuţilor vizita şi vor vorbi cu şcolarii din mai multe clase despre importanţa colectării selective şi rolul reciclării. Elevii vor afla cum se face corect colectarea selectivă a deşeurilor, iar apoi, ca nişte "RERecologişti", au promis că îi vor învăţa şi pe alţii aceste noţiuni.

Află mai multe despre parteneriatul dintre RER şi Şcoala Avram Iancu din articolul "Ora verde: RER Ecologic Service va învăţa elevii de ce este important să colecteze selectiv"