Elevii de la Don Orione au avut parte vinere de o surpriză plăcută chiar în curtea liceului. Elevii din clasele a X-a A şi B şi-au pus în practică proiectele de afaceri învăţate la orele de Educaţie Antreprenorială, fiind coordonaţi de profesoara Flavia Oprean.

Proiectele au constat în crearea unor afaceri care să aibă şi succes, iar elevii au venit cu idei delicioase, la propriu. Aşadar, pe standurile expuse au aşezat clătite, gogoşi, salam de biscuiţi, dar şi limonadă şi ceai rece. "Produsele puse în vânzare au fost realizate de elevii participanţi, iar primii lor "clienţi" au fost colegii de şcoală din celelalte clase, precum şi copiii de la gradiniţă, care s-au bucurat gratuit de produsele gustoase", afirmă organizatorii, într-un comunicat.

"Companiile au fost aduse la viaţă pentru a-i pune pe elevi în situaţia dezvoltării unei idei de afaceri şi realizării unui plan de afaceri atent structurat. De-a lungul semestrului al II-lea au fost atinse elementele teoretice ale iniţierii şi dezvoltării unei afaceri", mai precizează reprezentanţii Liceului Don Orione.

Aceştia spun că iniţiativa va fi urmată şi de altele asemănătoare, menite să dezvolte abilităţile practice ale elevilor, pentru a le fi de folos în viaţa de zi cu zi.