Pentru a-i face pe elevi să înţeleagă noţiunile teoretice predate de profesori, canalul de televiziune Discovery a creat documentare specifice. Printr-un parteneriat cu Ministerul Educaţiei, documentarele, adresate elevilor din clasele V-XII, ajung direct la destinatari. Asta pentru că din fiecare judeţ au fost desemnate şcoli participante în program, iar elevii din aceste şcoli ar trebui, zi de zi, să se uite la documentarele Discovery.

"Discovery ne-a cerut să nominalizăm patru unităţi de învăţământ, trei din Oradea şi una din Salonta. Din Oradea am ales Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, iar din Salonta Colegiul Naţional Arany Janos", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, şeful IŞJ Bihor, Dorel Luca.

Practic, în fiecare zi, de la ora 8 sau 14, elevii ar trebui adunaţi şi puşi să se uite la documentare. În fiecare zi, emisiunile dezbate subiecte din diferite ştiinţe: lunea din matematică, marţea din chimie, miercurea din biologie, joia din fizică, iar vinerea din alte ştiinţe.

Totodată, Discovery pune la dispoziţia profesorilor diferite materiale video, menite să transforme procesul didactic într-unul modern şi atractiv.