Moment inedit vineri, pe Bulevardul Decebal. Câteva zeci de elevi de la Colegiul Tehnic Andrei Şaguna au ieşit pe trotuarul în faţa şcolii, dansând şi făcând tumbe, pentru a face cunoscute orădenilor mesajele lor împotriva excluzinii sociale.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, manifestarea face parte dintr-un proiect Erasmus (Tinerii cetăţeni combat excluziunea socială), în care şcoala este implicată, coordonat de Centrul Raţiu pentru Democraţie.

Îndrumaţi de profesorii şi diriginţii lor, elevii s-au pregătit temeinic, astfel că momentul, deşi întârziat de o pană de curent, a prins la orădenii care au trecut prin zonă care s-au oprit să îi fotografieze şi să filmeze cu telefoanele mobile.

,,Sparge clişeele care rănesc oamenii!", Suntem diferiţi, dar avem aceleaşi drepturi!" ori  "Victoriile nu au culoare, împreună putem schimba destine!" sunt câteva dintre sloganurile afişate de elevii şagunişti, în diferite limbi: română, franceză, maghiară ori romani.

Tinerii au vrut să demonstreze astfel că sunt preocupaţi de tema excluziunii şi a discriminării, arătând celorlalţi că ei îşi iubesc semenii, îşi doresc o lume mai prietenoasă, mai unită, în care fiecare îşi are locul său, fără a fi marginalizat sau tratat diferit. Şi, se pare, chiar au reuşit…