Elevii Şcolii Gimnaziale "Viorel Horj" din Drăgăneşti au sărbătorit 1 Decembrie într-un mod inedit.  

"Aceştia au dorit să arate comunităţii  că ziua de 1 Decembrie 1918 este o zi minunată pentru poporul român, zi pe care trebuie să ne-o amintim cu toţii până la bătrâneţe şi ne bucurăm împreună de o zi minunată, de o zi superbă, de o zi pentru care toţi strămoşii au făcut eforturi deosebite şi s-au jertfit, ca noi să putem trăi astăzi într-o ţară liberă, unită mare şi frumoasă", a declarat directorul şcolii, Ioana Gudiu.

Spectacolul a început cu imnul României "Deşteaptă-te române!" şi a continuat cu poezii, scenete, şi hore. La final, spun dascălii, micuţii au înţeles importanţa zilei de 1 Decembrie şi au spus că se simt mândri că sunt români.

Evenimentul s-a desfăşurat în localul Primăriei Drăgăneşti, iar la el a fost invitate şi autorităţile, în frunte cu primarul Ovidiu Banda.

Spectacolul a ajuns anul acesta la a doua ediţie, iar în el au mai fost implicaţi, pe lângă director, mai multe cadre didactice precum Mirela Vancu (prof. Istorie-Geografie), Vorica Dărăban (prof. Limba Romana), Amalia Florea (Consilier  educativ), Lukacs Amalia (prof.inv primar), Liana Lobont sau Dorel Gabor.

"Scopul acestui program artistic este de a păstra în memoria generaţiei tinere puncte de reper din istoria naţională. Deşi suntem integraţi în Uniunea Europeană, istoria, cultura, civilizaţia, elemente specifice spaţiului spiritual românesc rămân puncte de reper în conştiinţa şi sufletul nostru", a mai spus directorul şcolii.

Viorel Orbai