La iniţiativa Eco Bihor, 21 de şcoli din Oradea s-au întrecut în colectare de maculatură. Aflat la a treia ediţie, concursul "Eu colectez selectiv! Şi tu?", menit să stimuleze colectarea selectivă a deşeurilor şi să-i înveţe pe elevi să fie responsabili faţă de mediu, şi-a stabilit câştigătorii.

"Cea mai harnică şcoală a fost desemnată Şcoala Gimnazială "Szacsvay Imre". O clasă de elevi de aici va merge într-o excursie de-o zi, unde vor ei", a explicat Branner Ferenc, managerul halei de sortare din cadrul Eco Bihor şi, totodată, responsabil pentru organizarea concursului. Elevii de la "Szacsvay Imre" au adunat 7.912 kg de hârtie, adică 10,81 kg/elev.

Pe locul 2 în concurs s-au clasat elevii Colegiului Naţional Iosif Vulcan, care au adunat 3.747 kg de hârtie (4,94 kg/copil), iar pe trei cei de la Liceul Teoretic Ady Endre, cu o cantitate de 4,74 kg de hârtie pe elev (3.820 kg în total). Aceste şcoli au primit, drept recompensă, recipiente pentru colectarea deşeurilor reciclabile. În plus, fiecare şcoală din cele 21 înscrise în concurs au primit contravaloarea în bani a hârtiilor adunate. În total, elevii orădeni au adunat peste 22 de mii de tone de maculatură.

Concursul a fost organizat de Eco Bihor împreună cu Primăria, Inspectoratul Şcolar, Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda Naţională de Mediu şi Eco-Rom Ambalaje, iar iniţiatorii proiectului spun că vor mai provoca elevii orădeni la astfel de competiţii.