Marţi, elevii din ultimul an al ciclului gimanzial au susţinut primul examen din cadrul evaluării naţionale, cel la limba şi literatura română. "S-au înscris 5.911 elevi, care au fost repartizaţi în 141 de centre de evaluare din Bihor, din care 30 funcţionează în Oradea. Din elevii înscrişi, 1.215 vor susţine şi proba în limba maghiară, 33 şi în slovacă, iar 19 şi în germană", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorul general adjunct Ilie Crăciun.

Joi, evaluarea va continua cu proba de limba maternă, iar pe 12 mai cu cea de matematică. Cei care, din motive întemeiate, nu pot susţine în zilele stabilite această probă, vor putea să fie evaluaţi într-o perioadă specială: 25 şi 27 mai, respectiv 2 iunie.

În acest an, admiterea la liceu se va face pe baza dosarelor de înscriere. Pentru absolvenţii acestei promoţii, media de admitere va fi ponderată. "Media generală la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generală la evaluarea naţională tot de 25%, iar media generală de absolvire a claselor V-VIII de 50%", a precizat Crăciun.