Desfăşurată la Şcoala "Ioan Bogdan" din Oradea, etapa finală a Campionatului Naţional pe echipe demolay BNR, faza judeţului Bihor pentru licee, a adus câştig de cauză echipei GŞ "Horvath Lajos" din Marghita, care s-a impus în toate cele două dispute susţinute.

Astfel, elevii profesorului Schela Csaba au câştigat cu 4-0 confruntările cu celelalte două echipe participante, CN "Samuil Vulcan" Beiuş şi CN "Arany Janos" Salonta.

În duelul pentru locul al doilea, echipa din Beiuş a câştigat cu acelaşi scor de 4-0, în faţa salontanilor.

Competiţia de demolay, care reuneşte câte patru jucători de şah într-o echipă, dintre care trei sunt băieţi şi o fată, şi care se întrec cu câte un reprezentant al echipei adverse, este organizată de Banca Naţională Română.

Etapa finală a Campionatului Naţional va avea loc luna viitoare, acolo unde va participa şi echipa învingătoare din Bihor, GŞ "Horvath Lajos" din Marghita.

Echipa marghiteană îi are în componenţă pe Tukodi Petra, Beniamin Iacob, Dombi Cristof Barnabas şi Gulayi Iosif.

Cel care s-a remarcat, în special, dintre competitori a fost Beniamin Iacob, care s-a situat pe locul V şi la Olimpiada Naţională, pentru liceeni, desfăşurată în urmă cu ouă săptămâni la Bucureşti.

La întrecerile de la Bucureşti, şi Iancu Paul, de la Şcoala "Ion Bogdan" din Oradea s-a remarcat, ocupând poziţia a 22-a între competitorii celor peste două mii de şcoli generale din ţară.