Asociaţia Ecotic şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor organizează, între 19 noiembrie şi 7 decembrie, un concurs pentru elevii orădeni din clasele primare şi gimnaziale, competiţie denumită "Colectarea selectivă şi eco-estetica DEEE-urilor".

Aflat la a doua ediţie, concursul îi provoacă pe elevi, pe de-o parte, să adune deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice, iar pe de altă parte să facă din ele un obiect artistic.

Primele 10 şcoli ale căror elevi vor avea rezultate deosebite vor fi premiate de ONG. "Scopul concursului constă în implicarea elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor în acţiuni practice de protejare a mediului înconjurător, dezvoltarea unei atitudini de respect şi preţuire pentru tot ceea ce înseamnă natură", precizează organizatorii.

Pe de altă parte, până în 12 decembrie, în mai multe şcoli orădene, APM Bihor şi Eco Bihor organizează campanii de colectare de hârtii şi cartoane, elevilor fiindu-le recomandat să predea cât mai multe caiete ori reviste de care nu mai au nevoie, spre a fi reciclate.