Elevii din Bihor care, în luna martie, au făcut lecţii exclusiv online sunt chemaţi la şcoală, în aceste zile, pentru a-şi ridica pachetele primite prin Programul pentru Şcoli, derulat de Guvern, prin Ministerul Agriculturii.

Potrivit HG 52/2021, începând din luna martie, pachetele cu mere, lapte şi biscuiţi se distribuie şi elevilor care au făcut ore online, din cauza restricţiilor provocate de pandemia de Covid-19, iar recent, şcolilor le-au fost livrate produsele pe care trebuie să le distribuie elevilor, aferente lunii martie.

În cea mai mare parte, aceştia sunt elevi din clasele V-VII.

De exemplu, la Şcoala Gimnazială Dacia, cutiile cu mere, lapte şi biscuiţi ocupă o sală. Fiecare elev trebuie să primească opt mere, zece cutii cu lapte UHT şi 18 pachete de biscuiţi. "I-am anunţat pe părinţi să vină după pachete, organizat, astfel încât să nu se aglomereze", a precizat directoarea Carmen Cosman, pentru BIHOREANUL.

La fel se întâmplă la toate şcolile din Oradea şi din judeţ, care în luna martie au avut copii care au învăţat de la distanţă şi, cel mai probabil, la fel se va întâmpla luna viitoare, pentru elevii de clasa a VIII-a, care acum învaţă online, în timp ce restul colegilor lor sunt în vacanţă.

În multe dintre unităţile de învăţământ, părinţii s-au vorbit între ei şi, în loc să meargă fiecare după pachet la şcoală, preferă să delege un părinte, care apoi va dona alimentele fie unor asociaţii, fie orfelinatelor din oraş sau unor familii despre care ştiu că au nevoie de sprijin.

"Mulţi dintre părinţi vor să le doneze, dar este exclusiv decizia lor. Unii le duc la diverse asociaţii, alţii le dau toate acelor copii din clasă despre care ştiu că le-ar prinde bine", a spus Cosman.

În alte şcoli se întâmplă la fel. "Noi le predăm părinţilor, iar ei decid ce fac cu pachetele. Am observat însă că mulţi s-au organizat şi le-au donat la Caritas", a declarat directorul Colegiului Onisifor Ghibu, Iulius Timar.