În preajma sărbătorilor de iarnă simţim parcă nevoia de a face un bine, de a ajuta pe cineva. Dorinţa de-a face o faptă bună i-a determinat şi pe micuţii de la grădiniţa şi de la şcoala din Tărian şi pe elevii clasei a III-a de la Liceul Pedagogic Iosif Vulcan Oradea, să se mobilizeze, şi, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, au iniţiat o acţiune de colectare de rechizite, dulciuri şi jucării, pentru a le da copiilor cu o situaţie financiară mai precară.

"Activitatea face parte din proiectul educativ "Învăţăm să dăruim", lansat cu scopul formării unor noţiuni, deprinderi şi comportamente morale. Empatia, respectul, generozitatea, responsabilitatea, sunt doar unele dintre noţiunile ce se doresc a fi însuşite şi interiorizate - ca mai apoi să devină motive interioare ale conduitei lor - de elevi", a declarat învăţătoarea Ioana Dacin, de la şcoala din Tărian.

Potrivit acesteia, primarul comunei Girişu de Criş, Ioan Paşca, a fost unul dintre susţinătorii proiectului, care a pus la dispoziţia elevilor un autocar cu care aceştia s-au deplasat ca să le ofere cadourile copiilor nevoiaşi din centrele Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie Oradea şi celor aflaţi în plasamentul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului. "Impactul acţiunii asupra copiilor a fost unul deosebit de mare, ei au fost sensibilizaţi de dificultăţile semenilor lor şi s-au mândrit de gestul făcut, propunându-şi ca pe viitor să mai participe la astfel de acţiuni caritabile", a mai spus învăţătoarea.