În parteneriat cu inspectoratele şcolare din Alba şi Olt, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a lansat proiectul "Performanţe crescute pentru elevii din învăţământul preuniversitar", proiect ce vizează creşterea performanţelor şcolare şi a accesului la servicii de calitate pentru elevii cu rezultate slabe şi foarte slabe la învăţătură din clasele III-VIII.

În cadrul proiectului se va realiza un soft educaţional complex, care va putea fi accesat pe internet. Elevii vor găsi aici cel puţin 60% din programa şcolară şi câte 250 de lecţii de matematică, respectiv de limba şi literatura română. De asemenea, ei vor găsi în soft şi 200 de teste.

În total, din cele trei judeţe, în proiect vor fi implicaţi 900 de elevi care vor participa la activităţi de recuperare a orelor. Ulterior, softul va fi disponibil online pentru toţi elevii din şcolile implicate în proiect, pentru a putea fi utilizat de acasă sau de la şcoală.

Proiectul se întinde pe 36 de luni, având ca termen de finalizare luna ianuarie a anului 2014. Valoarea totlă este de peste 19,8 milioane de lei, din care peste 14 milioane sunt bani nerambursabili, proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.