Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis miercuri seara că elevii nu vor da teze în anul şcolar 2020-2021. Astfel, mediile la toate disciplinele se va obţine prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg, relatează Libertatea.ro.

"Pentru anul școlar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecință, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obțin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg", a transmis, pe Facebook, ministrul Educaţiei. 

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atât timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, "relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă".

Decizia a fost luată iniţial în luna noiembrie a anului trecut, în mandatul Monicăi Anisie. Astfel, actualul ministru al Educaţiei dă asigurări că decizia nu va fi schimbată în acest an şcolar.