Zeci de elevi şi preşcolari din Oradea, dar şi din judeţul Timiş au participat vineri la Şcoala Generală Nicolae Bălcescu din Oradea la ceremonia de final a celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Toamnei, care a debutat la finalul lunii septembrie.

Dacă preşcolarii de la şase grădiniţe din Oradea au fost doar invitaţi, elevii de la Nicolae Bălcescu, Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, Şcoala Generală Oltea Doamna şi Centrul Rezidenţial Sfântul Nicolae din Peciu Nou (judeţul Timiş) s-au implicat activ în festival. Ei au realizat o expoziţie autumnală, folosindu-se de legume, fructe, scobitori, textile şi ce le-a mai trecut prin minte.

Ceremonia a avut şi o paradă a legumelor şi fructelor, şcolarii "deghizându-se" în dovlecei, struguri, căpşuni sau mere.

Un moment aşteptat de elevi, dar mai ales de eleve, a fost desemnarea Prinţesei Toamnei, care în acest an este Ruxandra Todoran din clasa a II-a C de la Bălcescu. Ea a primit coşul de prinţesă de la câştigătoarea de anul trecut, Antonia Mitraşca.

Printre diferitele momente ale festivalului, elevii claselor V-VIII, coordonaţi de profesorii Radu Pârja şi Alina Zaha, au cântat şi au dansat, sub sloganul "Folclorul înnobilează omul".

În cadrul celor trei săptămâni de festival, elevii au mai făcut o drumeţie la Ciuperca, o excursie la Cluj Napoca, o vizită la tipografie şi la moara din Seleuş, o expoziţie de desene şi diferite activităţi la bibliotecă.

Festivalul a fost organizat de învăţătoarea Stela Tăut şi cadrele didactice Simona Mihalca, Simona Vancea şi bibliotecara Daniela Pop. Totodată, şi restul profesorilor şi învăţătorilor din şcoală au dat câte o mână de ajutor în organizare. De 11 ani, acest proiect urmăreşte dezvoltarea creativităţii elevilor.