Elevii Colegiului Naţional Emanuil Gojdu au învăţat, luni, cum să se ferească de accidente, dar şi cum să acorde primul ajutor, în cadrul proiectului "Şi tu poţi salva o viaţă", iniţiat de Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (ARVER), în colaborare cu Ambulanţa Bihor, Poliţia Bihor şi Primăria Oradea.

"În cadrul proiectului se doreşte sensibilizarea elevilor la riscurile la care se expun în trafic atât ca viitori şoferi sau şoferi, cât şi ca pietoni", a sintetizat Cornelia Bandea, responsabil de proiect şi voluntar al Ambulanţei.

Evenimentul a debutat în sala festivă a colegiului, unde timp de aproximativ o oră, liceeni ai claselor XI-a au văzut imagini de la accidentele rutiere, explicate de dr. Emil Boţcău, respectiv de agentul principal Lăcrimioara Fărcane.

"Le-am prezentat elevilor filmuleţe, iar pe un manechin am exersat manevre de salvare, după care, în curtea liceului, în pauza mare, s-a făcut o demonstraţie de intervenţie de urgenţă în cazul unui accident rutier, un tânăr biciclist lovit de un autoturism. Le-am arătat ce fac, de regulă, poliţia şi ambulanţa într-o asemenea situaţie", a explicat dr. Boţcău.

În zilele următoare, campania va continua şi în alte şcoli din Oradea, cu scopul de a sensibiliza şi informa tot mai mulţi tineri.