Aproape 50 de elevi orădeni au pedalat, miercuri, în Parcul 1 Decembrie, la invitaţia Fundaţiei pentru Scleroză Multiplă. Împărţiţi în echipe de câte şapte, elevii au căutat prin tot parcul indiciile ascunse de angajaţii fundaţiei, iar fruntaşii cursei au fost premiaţi cu o tură de paintball. Apoi, toţi bicicliştii au notat pe nişte bileţele mesaje menite să-i încurajeze pe bolnavii de scleroză multiplă.

Întrecerea elevilor a fost menită să anunţe debutul Ştafetei Cicliste, un eveniment organizat de acelaşi ONG, în cadrul căruia patru tineri orădeni vor pedala prin toată ţara, pentru a atrage atenţia asupra bolnavilor de scleroză multiplă.

Cei patru biciclişti voluntari vor porni joi în cursa care-i va duce până în Constanţa. În marile oraşe, ei vor face tururi pe două roţi alături de localnici. Cursa se va încheia pe 28 mai în Bucureşti, în Parcul Herestrău, de Ziua Internaţională a pacienţilor cu scleroză multiplă.

De-a lungul întregii călătorii, tinerii voluntari vor avea cu ei bilete pentru o tombolă organizată de fundaţie, la preţul de 5 lei bucata. Participanţii vor putea câştiga tot felul de vouchere, iar toţi banii strânşi vor fi folosiţi pentru grupurile de susţinere a bolnavilor.