Elevii de la 15 şcoli din Oradea vor putea susţine examenul Cambridge, care le certifică cunoştinţele în limba engleză, la un preţ ceva mai mic.

În parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Asociaţia Eurolingva a demarat proiectul "Primăvara înfloresc examenele Cambridge", prin care subvenţionează costurile acestor testări. "Obiectivul nostru este încurajare elevilor din liceele orădene în susţinerea de examene Cambridge, prin subvenţionarea unei părţi din costul examenelor susţinute în perioada martie, aprilie şi mai 2014", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Subvenţiile se acordă elevilor de la colegiile Mihai Eminescu, Emanuil Gojdu, Iosif Vulcan, Partenie Cosma şi de la liceele Ady Endre, Aurel Lazăr, Emanuel, Betel, Iuliu Maniu, Lucian Blaga, Onisifor Ghibu, Lorantffy Zsuzsanna, Don Orione, Friedrich Schiller şi Roman Ciorogariu.

În funcţie de tipul de examen susţinut, subvenţiile sunt între 120 şi 80 de lei. Astfel, de pildă, pentru tipul de examen CAE paper-based, elevii vor plăti 490 de lei în loc de 610.

Totodată, în primăvară, Eurolingva va premia olimpicii bihoreni la limbi moderne.