Știința este interesantă, dacă ești curios să o descoperi! Asta află acum elevii Școlii Creștine Private din Cartierul Romilor Tinca, implicați de profesorii lor într-o sumedenie de experimente de știință.

Elevi în clasele a III-a și a IV-a, ei sunt cu lupa pe mediul înconjurător. De asemenea, învață și să măsoare cu diferite instrumente convenționale și neconvenționale, compară rezultatele cu estimările lor, fac experimente simple și conștientizează efectele activității omului, pozitive sau negative, asupra mediului înconjurător.

„Copiii descoperă știința cu ajutorul doctorului Lupă Științescu (doamna prof. Geanina Roman). Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca a creat un cadru pentru explorarea caracteristicilor unor corpuri, fenomene și procedee. Astfel, copiii investighează mediul înconjurător folosind instrumente și procedee specifice, înțeleg mai bine știința, fiind implicați în rezolvarea de probleme din viața cotidiană”, a transmis unitatea de învățământ.

Activitățile sunt posibile grației unei finanțări primite de școală prin programul Fondul Științescu Oradea.

Scopul proiectului „Aventurier prin universul științei” este de a ancora copiii în realitatea în care trăiesc, să le fie stârnită curiozitatea pentru studiu, pentru științe și pentru învățare, în general.

Şcoala Pro Roma din Tinca este un model de succes în educația elevilor vulnerabili, din cartierele de romi. Pentru ca ei să nu se mai simtă indezirabili în școli din comunități care doar pretind că îi integrează, asociația People2People a construit de la zero o grădiniță și o școală în mijlocul cartierului de romi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!