Școala de Arte „Francisc Hubic" din Oradea a marcat, zilele trecute, încheierea anului şcolar cu "Gala Artelor", spectacol ce a inclus interpretări la pian, recitaluri de jazz sau momente folclorice, toate aduse pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea de absolvenţii şi cursanţii celor trei secţiuni ale școlii: muzică clasică, muzică uşoară şi folclor.

„Într-o atmosferă plină de emoţie şi entuziasm, absolvenţii şi cursanţii celor trei secţiuni ale Şcolii de Arte, muzică clasică, muzică uşoară şi folclor, au urcat pe scenă determinaţi să cucerească publicul cu talentul şi pasiunea lor. Evenimentul a marcat un moment special în parcursul lor artistic, demonstrând diversitatea şi excelenţa formării primite în cadrul instituţiei. De la acorduri clasice, la ritmuri moderne şi tradiţionale, fiecare prestaţie a reflectat pasiunea şi devotamentul tinerilor artişti, subliniind implicarea fiecărui profesor", se arată într-un comunicat trimis vineri de Centrul de Cultură Bihor.

De asemenea, a fost vernisată o expoziţie de pictură cu lucrări realizate de elevii catedrei de arte plastice, coordonată de profesoarele Sabău Florentina şi Holló Kinga.

După momente de pian, vioară, tobe sau chitară, spectacolul a inclus și un moment folcloric dedicat iei şi Sânzienelor, acompaniat de grupul instrumental dirijat de profesorul Liviu Buţiu. De asemenea a fost prezentată o expoziţie de costume populare din colecţia personală a Antonelei Ferche-Buţiu.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cultură al Judeţului Bihor şi Şcoala de Arte "Francisc Hubic" Oradea, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!