Elevii şi studenţii beneficiari de pensie de urmaş trebuie să prezinte la Casa de Pensii Bihor adeverinţe că îşi continuă studiile. În caz contrar aceştia riscă să rămână fără acest ajutor bănesc.

"Elevii în vârstă de peste 16 ani, beneficiari de pensie de urmaş, vor face dovada frecventării cursurilor în anul şcolar 2018-2019 prin adeverinţa care va fi depusă la sediul Casei Judeţene de Pensii Bihor până la data de 25 septembrie. Depăşirea acestui termen duce la suspendarea plăţii pensiei aferente lunii octombrie 2018", se menţionează într-un comunicat al CJP Bihor.

La rândul lor, studenţii urmaşi în vârstă de până la 26 de ani sunt obligaţi să depună, până la aceeaşi dată, o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că urmează o formă de învăţământ superior.

Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie, studenţii vor trebui să prezinte o adeverinţă în acest sens.

"Nedepunerea declaraţiei pe propria răspundere în sensul continuării studiilor până la data de 25 septembrie atrage după sine suspendarea plătii pensiei aferente lunii octombrie 2018. De asemenea, neprezentarea adeverinţei care face dovada continuării studiilor până la data de 25 octombrie 2018 duce la suspendarea plăţii pensiei pentru luna noiembrie 2018", se menţionează în comunicatul CJP Bihor.