Programul Euro 200 - prin care elevii și studenții care provin din familii cu venituri modeste pot primi bani de la stat, câte 200 de euro, pentru a-și cumpăra calculatoare - a fost lansat din nou.

Doritorii pot să depună cererile de finanțare până cel târziu pe 20 mai, conform Ordinului 4.138 al Ministerului Educației, publicat recent în Monitorul Oficial. Sunt eligibili elevii și studenții care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei/membru de familie.

Potrivit documentului, până pe 10 mai se vor forma comisiile județene care vor prelua dosarele, iar până în 7 iunie se vor evalua cererile depuse de elevi și studenți și se vor face anchetele sociale.

Centralizarea cererilor se va face între 10-11 iunie, iar pe 20 iunie se va afișa pe site-ul Ministerului Educației lista nominală a beneficiarilor. În unitățile de învățământ, listele se vor afișa până pe 25 iunie, iar contestațiile se vor putea depune între 1 și 4 iulie.

Bonurile valorice vor fi distribuite inspectoratelor școlare și universităților în luna august, până cel târziu pe 23 august, iar apoi vor fi împărțite beneficiarilor. Calculatoarele vor trebui cumpărate între 2 septembrie și 16 octombrie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!