Elevii şcolii Bilkent din Turcia au ales din nou Bihorul pentru proiectul de voluntariat din programa şcolară. Ei au venit la Beiuş pentru a participa la construirea casei unei femei rămase singură cu doi copii.

Potrivit unui comunicat al celor de la Habitat pentru Umanitate Beiuş, voluntariatul elevilor a constat în zugrăvirea camerelor, montarea streşinii, izolarea pardoselii şi montarea parchetului.

Beneficiara acţiunii s-a declarat încântată de acest proiect: „Sunt foarte mişcată să-i văd pe aceşti tineri voluntari lucrând alături de mine la casa pe care o visez de o viaţă. O sa-mi învăţ copiii să fie şi ei asemenea lor şi să sară oricând în ajutorul altor oameni, aşa cum aceşti tineri au venit atâta drum ca să ne ajute să ne construim o casă", a declarat Alina Mihalca, proprietara locuinţei.

„Tinerii care participă în cadrul proiectelor noastre de voluntariat învaţă cât de importantă este munca în echipă, că nu contează naţionalitatea, religia sau nivelul social atunci când vrei sa ajuţi un alt om", a declarat Kivanc Aker, profesoară la şcoala din Turcia şi coordonatoare a grupului de voluntari.

Din 2007 şi până în prezent au venit aproape 50 de voluntari de la şcoala Bilkent din Turcia, care au contribuit la construirea mai multor case pentru oameni nevoiaşi.