Ceremonia de inaugurare a celor două locuinţe a avut loc joi, 29 aprilie, la centrul Habitat pentru Umanitate din Beiuş, unde au participat beneficiarii celor două locuinţe, membrii din conducerea asociaţiei şi alţi invitaţi.

Alina Mihalca, mamă a doi copii, şi Vasile Dana, un tânăr crescut la orfelinat, au primit cheile câte unei locuinţe nou-nouţe, construite de 15 voluntari de la Şcoala Bilkent din Turcia, prin intermediul Habitat pentru Umanitate.

"În fiecare zi când vin şi văd casa aceasta, stau şi mă gândesc ce norocos am fost şi cât de bun a fost Dumnezeu cu mine, chiar dacă am crescut la Casa de copii. Acum ştiu că o să-mi pot întemeia şi eu o familie şi că le voi putea oferi copiilor mei căldura casei pe care eu n-am avut-o niciodată" a spus Vasile, după ce şi-a primit cheia.

Odată ce proprietarii au intrat în posesia noilor locuinţe, a venit rândul voluntarilor să fie răsplătiţi pentru munca lor, fiecare primind câte un certificat de apreciere din partea lui Marcel Coroiu, preşedintele Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Din 2007, peste 50 de tineri de la Şcoala Bilkent au venit în Bihor să ajute la construcţia unor case pentru nevoiaşi.

Citeşte pe această temă şi: Elevii turci ne învaţă altruismul

Estera Opre