Colegiul Național Onisifor Ghibu este singura școală din județul Bihor în care elevii vor învăța în două schimburi, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, prefectul Marcel Dragoș.

Școala nu se numără printre unitățile de învățământ în care se fac lucrări de reabilitare, ci are prea multe cereri de înscriere, în comparație cu numărul de săli de clasă disponibile.

„Este vorba de numărul mare de elevi care au fost înscriși în anul școlar care va debuta, 2024-2025, iar spațiile sălilor de clasă nu sunt suficiente, în așa fel încât orele să se poată desfășura într-un singur schimb”, a declarat Dragoș.

Contactat de BIHOREANUL, directorul colegiului, Iulius Timar, a confirmat că școala primește an de an tot mai multe solicitări de înscriere în ciclul primar, pe care unitățile de învățământ nu au dreptul să le refuze.

„În acest an școlar, vom avea 292 de elevi împărțiți în 12 clase pregătitoare”, a declarat Timar pentru BIHOREANUL. În învățământul primar, Colegiul Ghibu mai are 11 clase de-a întâia, 10 clase de-a II-a, nouă clase de-a III-a și 6 clase de-a IV-a, dovadă că an de an școala a fost tot mai solicitată de părinți.

Colegiul Ghibu are în chirie și o clădire distinctă, în care a mutat 11 clase, dar nici așa nu-i ajung spațiile de învățământ. „În acest an școlar, clasele a III-a vor avea program între orele 12 și 16 și patru clase de-a VI-a de la ora 13 la 18 sau 19”, a precizat Timar.

Primăria Oradea are în plan să construiască o școală nouă în cartierul Nufărul, pentru 1.250 de elevi, dar deocamdată nu știe de unde va atrage banii necesari pentru această investiție, estimată la 237 milioane lei, cu tot cu TVA.

Pe de altă parte, potrivit prefectului Marcel Dragoș, în Bihor mai sunt 33 de școli care au fost relocate în alte spații, din cauza lucrărilor de reabilitare care se desfășoară în sediile lor. „Au fost relocate în spații normale, cu condiții bune de învățământ”, a declarat Dragoș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!