Ministerul Educaţiei a făcut public calendarul simulărilor examenelor de Evaluare Naţională, pentru elevii de clasa a VIII-a, şi a celor de Bacalaureat pentru elevii de-a XI-a şi de-a XII-a.

Primii care vor fi testaţi sunt elevii de gimnaziu, care vor susţine probele în februarie. Mai precis, pe 22 februarie vor da examenul la limba română, pe 23 februarie la matematică, iar pe 24 februarie la limba maternă. Notele le vor şti în 4 martie.

Liceenii vor simula examenul maturităţii în martie. Primul examen, cel la limba şi literatura română, se va ţine pe 7 martie, al doilea, la limba şi literatura maternă, pe 8 martie, iar proba obligatorie a profilului o vor da pe 9 martie. O zi mai târziu, pe 10 martie, vor simula examenul la proba la alegere a profilului, însă doar elevii de clasa a XII-a, cei din penultimul an de liceu fiind scutiţi. Cu toţii vor afla notele pe 18 martie.

Atât elevii de gimnaziu, cât şi liceenii vor susţine examenele simulate în şcolile în care învaţă. Cel mai probabil, notele nu le vor fi trecute în catalog, însă vor fi dezbătute de ei împreună cu profesorii şi părinţii.