Tenismena Simona Halep, numărul 1 mondial şi câştigătoarea trofeului de la Roland Garros 2018, este lăudată în toată lumea.

"Felicitări imense, Simona Halep! Românca este în sfârşit campioană de Grand Slam, după o finală fabuloasă la Roland Garros", este mesajul ITF.

De asemenea, site-ul oficial al turneului de la Roland Garros a scris că românca "a alungat fantomele", după ce a pierdut precedentele trei finale de Grand Slam. Pe pagina de Facebook a competiţiei, prima reacţie de după meci a fost: "S-a născut o campioană".

La rândul ei, presa internaţională apreciază la unison preformanţa româncei, subliniind că vine ca o încununare a tenacităţii ei, după o serie de finale ghinioniste sau neconvingătoare, scrie digi24.ro.

"Dragoste la prima vedere", a fost mesajul emoţionant postat de televiziunea ITV, pe pagina sa de Twitter. Jurnaliştii britanici vorbesc, desigur, despre primul turneu de Grand Slam câştigat de Simona Halep, pe care o înfăţişează sărutând trofeul Suzanne Lenglen.

Despre aceeaşi premieră vorbesc şi ziariştii de la Le Parisien: "Simona Halep câştigă, în sfârşit, primul Grand Slam!", titrează cotidianul francez, tot pe pagina de Twitter. Asta în timp ce peste Canalul Mânecii, britanicii de la The Telegraphscriu: "Simona Halep ripostează şi pune capăt secetei de la turneele de Grand Slam".

La fel au abordat subiectul şi jurnaliştii spanioli de la El Pais: "În sfârşit, Simona Halep!", titrează ei simplu, în timp ce în Statele Unite, The New York Times o laudă pe româncă: "Deja numărul 1 mondial, Simona Halep a dovedit că poate fi şi campioană de Grand Slam". Aceştia o compară pe Halep cu Jana Novotna şi Kim Clijsters, jucătoare care, asemenea româncei, au pierdut cel puţin trei finale de Mare Şlem, înainte de a se impune.

Succesul nu a trecut neobservat nici în Germania - cotidianul Der Spiegel scrie: "Simona Halep câştigă pentru prima oară o finală de Grand Slam, din a patra încercare".

Agenţia Associated Press arată în materialul despre succesul Simonei Halep la Roland Garros că Darren Cahill este cel care a contribuit la schimbarea atitudinii româncei, când a ameninţat-o că rupe colaborarea cu ea. De atunci, Halep a devenit o altă jucătoare, mai puternică din punct de vedere psihic, mai bună.

Simona Halep este noua regină a tenisului, scrie şi cotidianul spaniol Marca. Dacă ceva o caracterizează pe Simona este capacitatea ei de a lupta până la capăt. A lăsat la o parte nervii de pe teren, care au cântărit atât de mult în finalele din 2014 şi 2017, şi a construit încetul cu încetul pentru a ajunge la un stadiu în care se bucură mai mult de tenis şi de spectacol, notează publicaţia sportivă.