Miliardarul Elon Musk, directorul Tesla şi Space X, l-a provocat pe preşedintele rus Vladimir Putin, luni, la o confruntare unu-la-unu, sugerând că acela care va câştiga lupta va decide soarta Ucrainei.

Elon Musk a lansat provocarea pe contul său de Twitter. "Îl provoc pe Vladimir Putin la o luptă unu-la-unu. Miza este Ucraina", a scris el, numele conducătorului rus fiind notat în alfabet chirilic.

Cum Putin nu are un cont de Twitter, Musk a etichetat într-o altă postare contul oficial al preşedinţiei ruse. "@KremlinRussia_E sunteţi de acord cu această luptă?”, a întrebat el.

Miliardarul a primit multe răspunsuri, inslusiv de la primarul Kievului, Vitali Klitschko, care postat trei emoji-uri care sugerează îmbrățișări, scrie Digi24.ro

La câteva ore, Musk a primit şi un răspuns din partea directorului programului spaţial rusesc Roscosmos, Dimitri Rogozin, care a folosit un pasaj dintr-o poezie scrisă de Alexandr Puşkin.

"Tu, micuţule, eşti încă tânăr", a răspuns Rogozin, citându-l pe poet. "Eşti slab să concurezi, ar fi doar o pierdere de timp", a adăugat rusul.

În replică Musk a scris: "Văd că eşti un negociator dur!", a scris miliardarul, publicând şi un colaj cu două fotografii, una care îl înfăţişează pe Putin călărind un urs, şi una cu el, în care ţine o armă ce scoate flăcări (foto principală).

Adevarul.ro scrie că Elon Musk a fost un susţinător vocal al guvernului de la Kiev de când a început invazia rusă în Ucraina. La începutul acestei luni, una dintre companiile deţinute de antreprenor, Starlink, a furnizat Ucrainei o serie de antene satelit destinate să protejeze accesul la internet în ţară.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit cu Elon Musk pe 6 martie şi a transmis apoi că Ucraina va primi antene Starlink suplimentare pentru a ajuta oraşele distruse fără acces la internet.

Totodată, Zelenski l-ar fi invitat pe Musk în Ucraina, după terminarea războiului iniţiat de Rusia. "Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte şi fapte", a spus Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!