Într-un interviu acordat publicaţiei "Parade", în care vorbeşte despre relaţiile cu bărbăţii şi religie, Elton John afirmă că Iisus era homosexual. "Cred că Iisus era un bărbat homosexual plin de compasiune, super-inteligent, care înţelegea foarte bine problemele oamenilor. Pe cruce, el i-a iertat pe cei care l-au crucificat. Iisus a vrut ca noi să fim iubitori şi iertători. Nu ştiu ce-i face pe oameni atât de cruzi. Încearcă să te pui în pielea unei femei lesbiene în Orientul Mijlociu. Eşti ca şi mort", a spus cântăreţul în vârstă de 62 de ani.

Această declaraţie nu este prima care a stârnit mânia credincioşilor. În 2006, starul britanic susţinea că religia ar trebui "interzisă complet", întrucât promovează ura împotriva homosexualilor.

William Donahue, preşedintele Ligii Catolice din America a spus că Sir Elton în compară pe Iisus cu un câştigător al unui concurs. "Să spui că Iisus era super-inteligent, înseamnă să îl compari pe Fiul Domnului cu un câştigător al unui concurs televizat", a declarat Donahue.

Acesta mai adaugă: "Şi mai grav, să îl numeşti pe Iisus homosexual, înseamnă să spui că era un pervers. Dar la ce poţi să te aştepţi de la un om care a declarat anterior că din punctul lui de vedere, religia ar trebui complet interzisă".