Universitatea din Oradea îşi omagiază dascălii ajunşi la pensie, indiferent de cât de vrednici sau nevrednici au fost. Un număr de 20 de profesori care au împlinit vârsta de pensionare din 2018 până în prezent vor primi, în cadrul unei ceremonii, titlul de profesor emerit, o distincţie onorifică menită să le gâdile orgoliile.

Bihorel a observat că pe listă, pe lângă fostul decan de la Drept, Valentin Mirişan, sau fostul primar al Oradiei, Petru Filip, se regăseşte şi un alt nume interesant, cel al fostului decan de la Teologie Ortodoxă, preotul Dumitru Megheşan. Adică cel care s-a pensionat la doi ani după ce judecătorii au confirmat că în tinereţe a fost colaborator al Securităţii comuniste, ba chiar a fost și plătit pentru turnătoriile sale.

Aceste „detalii” Megheşan le-a „uitat” după ’89, dovadă că, în anii în care a fost decan, a dat declaraţii pe proprie răspundere cum că n-a avut nicio legătură cu Securitatea. Acelaşi profesor va fi omagiat acum de foştii săi colegi, care, după cum se vede, îl consideră emerit, adică un adevărat profesionist în domeniul său. Nu-i clar, însă, dacă e vorba de Teologie sau turnătorie...