Premierul Emil Boc i-a acuzat de ipocrizie pe parlamentarii opoziţiei care au început să vocifereze încă de la începutul discursului său privind moţiunea de cenzură, afirmând că aceştia "se agaţă cu dinţii" de pensiile de lux eliminate de Guvern prin angajarea răspunderii.

Încă de la primele cuvinte rostite de la tribuna Parlamentului de şeful Guvernului, parlamentarii opoziţiei au început să vocifereze, să fluiere şi să strige "Hoţii", încercând astfel să întrerupă discursul premierului. Unii dintre parlamentarii opoziţiei i-au adresat premierului şi cuvinte ca "Handicapatule", "Marş de aici", "Să vă fie ruşine".

Vociferările parlamentarilor au fost însoţite şi de fluierăturile celor aproximativ 300 de sindicalişti care asistă la şedinţa Parlamentului, care i-au strigat să demisioneze.

Pe acest fundal sonor, premierul i-a acuzat pe parlamentarii opoziţiei că protestează astfel deoarece îşi pierd privilegiile şi pensiile "de lux", eliminate prin proiectul de lege privind reglementarea pensiilor speciale, care mai poate fi atacat la Curtea Constituţională.

"Văd parlamentari din opoziţie care suferă pentru că şi-au pierdut pensiile de parlamentari. Asta este reacţia, huiduieli, vă agăţaţi până în ultima clipă cu toate puterile, cu dinţii de pensiile de lux. Plângeţi pe umerii pensionarilor obişnuiţi, dar daţi dovadă de ipocrizie", a spus Boc.

El a acuzat din nou fostul Guvern că a cheltuit banii pe "huzur şi pomeni", iar reprezentanţii acestuia oferă acum lecţii de morală şi a susţinut că, în mandatul de premier al liberalului Călin Popescu Tăriceanu, PSD a şantajat PNL cu diverse privilegii pentru a-i menţine pe liberali la putere. Boc i-a acuzat pe parlamentari şi de faptul că, în realitate, îşi doresc ca România să intre în incapacitate de plată, pentru câştiguri electorale.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a intervenit de mai multe ori în timpul discursului premierului pentru a cere parlamentarilor să fie calmi, dar fără succes. Aceştia au protestat permanent, iar sindicaliştii i-au strigat premierului "Cheamă-l pe Băse să vedem dacă mai aveţi curaj să faceţi băi de mulţime", "Jos clientela politică", "Comunistule".

Scandal era şi în afara clădiri Parlamentului. Mai mulţi participanţi la protestul de la Parlament au încercat să forţeze intrarea în clădire şi s-au îmbrâncit cu jandarmii în timp ce doreau să intre împreună cu reprezentanţi ai PSD. Nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să intre, protestatarii s-au îmbrâncit şi au aruncat cu apă în jandarmi.

Protestatarii au aruncat cu sticle cu apă în jandarmi şi spre un monitor unde urmăreau discursul din Parlament al premierului Emil Boc, iar monitorul s-a spart. De la porţile Palatului Parlamentului, o parte dintre protestatari s-au mutat pe stradă, blocând traficul rutier.

Sindicaliştii şi pensionarii au fluierat şi au scandat lozinci împotriva Executivului şi a preşedintelui Traian Băsescu, agitând pancarte cu mesaje ca "Ceauşeştii împuşcaţi/Ăştia merită spânzuraţi" sau "Băsescu, călăul bătrânilor'', şi purtând ţepe în care erau traşi simbolic politicienii de la putere.