După ce a anunţat public că a renunţat, la fel ca preşedintele Traian Băsescu, la serviciile Poliţiei Rutiere în urma protestului poliţiştilor, miercuri după amiază, pentru a ajunge mai repede la o semnare de contracte cu fonduri europene, la Ministerul Educaţiei, premierul a folosit Poliţia Rutieră, atât echipaje pe motocicletă cât şi maşini.

"A fost forma prin care, personal, mi-am exprimat dezacordul faţă de cei care au depăşit cadrul legal şi de a exprima un punct de vedere faţă de cei care, puşi să apere ordinea de drept, au fost aceia care au încălcat-o. Acesta a fost mesajul meu, pe care l-am dat în aceste zile, prin gestul pe care l-am făcut", a spus Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă va apela din nou permanent la Poliţia Rutieră, premierul a răspuns că deja apelează la serviciile acesteia. "În urma solicitării venite de la Guvern, am trimis motociclişti pentru a-l însoţi pe premier", a spus Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Şeful Executivului, Emil Boc, ar fi decis să renunţe la serviciile Poliţiei, aşa cum a făcut-o încă de vineri preşedintele Traian Băsescu. Duminică premierul le-a comunicat verbal poliţiştilor că nu mai are nevoie de escortă, când s-a întors din vizita sa de 4 zile la New York.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a justificat, duminică, decizia de a renunţa la serviciile Poliţiei şi Jandarmeriei prin faptul că, la mitingul neautorizat de vineri, aceştia au încălcat legea şi, drept urmare, Preşedinţia nu mai poate colabora cu ei. Luni, aceasta a declarat că nu va mai folosi serviciile MAI până când ministerul nu-i va prezenta un raport privind protestele de săptămâna trecută, în cadrul şedinţei CSAT