Alegerile Tineretului Social-Democrat s-au desfăşurat duminică, în sala Filarmonicii de Stat, şi au încheiat seria de alegeri în funcţiile de conducere ale organizaţiilor PSD din Bihor.

La conferinţă au fost prezenţi 365 de tineri delegaţi din judeţ, iar la alegeri au fost prezenţi şi deputatul Nicolae Bănicioiu, preşedintele TSD pe ţară, senatorul Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, precum şi invitaţi din mai multe judeţe.

Delegaţii prezenţi au ales să voteze prin vot deschis şi l-au ales cu o majoritate covârşitoare de voturi, 360 din 365 de votanţi, pe Emilian Pavel în funcţia de preşedinte al tineretului social-democrat din Bihor. Consilierul judeţean îndeplineşte funcţia de preşedinte al TSD Bihor din anul 2006, când a fost ales şi secretar executiv al TSD la nivel naţional.

"În urma votului deschis, Emilian Pavel a fost reales în funcţia de preşedinte al tineretului social-democrat din Bihor cu 360 de voturi, iar contracandidatul său Marius Sticlaru a primit 5 voturi", a anunţat Lucian Ungur, purtătorul de cuvânt al PSD.

În funcţia de prim vicepreşedinte al TSD Bihor a fost ales Liviu Sabău Popa, care îndeplineşte în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte al Organizaţiei de tineret Oradea. Funcţia de secretar executiv a fost ocupată, în urma votului, de Roxana Balaj.

Alegerile de duminică au stabilit de asemenea 12 vicepreşedinţi ai TSD Bihor, reprezentanţi ai mai multor zone ale judeţului, printre care se numără şi Marius Sticlaru, contracanditatul lui Emilian Pavel la conducerea organizaţiei judeţene.

În urma conferinţei, noul Comitet Executiv al TSD Bihor are în componenţă un număr de 37 de membri, iar în Consiliul Judeţean al organizaţiei au fost aleşi 85 de membri.

De asemenea, au fost aleşi 22 de delegaţi pentru a participa săptămâna viitoare la Congresul TSD de la Bucureşti. La Congres, Emilian Pavel va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Tineretului Social-Democrat la nivel naţional şi, potrivit reprezentanţilor PSD, este susţinut de către organizaţiile din Transilvania şi Banat.