22 de tineri social democraţi din judeţul Bihor, alături de 3 invitaţi, au participat sâmbătă la congresul Tineretului Social Democrat, de la Bucureşti, în cadrul căruia preşedintele TSD Bihor, Emilian Pavel, reconfirmat pe funcţie săptămâna trecută, a fost ales vicepreşedinte naţional.

Conform unui comunicat al PSD Bihor, în cadrul întâlnirii, Nicolae Bănicioiu, preşedintele reales al TSD, l-a prezentat pe Emilian Pavel drept "cel mai activ tânăr din conducerea TSD".

"Este de remarcat numărul mare de vicepreşedinţi ai TSD proveniţi din Ardeal, 4, faţă de PSD, unde Ardealul este reprezentat printr-o singură persoană. Dintr-un număr de 15 vicepreşedinţi, Transilvania şi Banatul au câştigat 4 locuri (Bihor, Braşov, Timiş şi Bistriţa Năsăud)", se menţionează într-un comunicat al PSD Bihor.

"Acest rezultat este rodul muncii tuturor tinerilor social democraţi din judeţul Bihor, care în perioada 2006-2010 s-au implicat în toate acţiunile organizaţiei judeţene a PSD, au iniţiat activităţi proprii, au reuşit să îşi impună membrii în structurile de conducere ale PSD Bihor şi, mai ales, au fost mereu prezenţi în mijlocul bihorenilor", a declarat Emilian Pavel.

Tot în urma congresului de sâmbătă, tinerii social democraţi din Bihor au 4 reprezentanţi în Consiliul Naţional al organizaţiei: Emilian Pavel, Liviu Sabău Popa, Roxana Balaj şi Lucian Ungur.

Totodată, bihorenii au participat şi la o acţiune de promovare a produselor româneşti, pentru a păstra locurile de muncă în ţară, pentru a menţine salariile angajaţilor şi pentru ieşirea din criza economică.