Tânărul PSD-ist orădean Emilian Pavel este cel mai proaspăt europarlamentar al României. Joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Bihor, Pavel a anunţat că locul ocupat de Corina Creţu, devenită comisar european, a fost vacantat oficial, iar joi în Parlamentul European s-a anunţat ocuparea acestui loc de către el.

"Voi pleca săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a încheia câteva proceduri administrative, iar de la 1 decembrie voi avea şi la Bruxelles şi în România câţiva colaboratori. Voi avea un cabinet la Oradea şi voi încerca să deschid cât mai multe în zona de nord-vest a României", a declarat Emilian Pavel.

Acesta a precizat că trei dintre colaboratorii săi vor fi orădeni, membri ai organizaţiei de tineret PSD Bihor, pe care el o conduce. "Vreau să înţeleagă toată lumea că şi Universitatea Oradea poate să scoată oameni capabili", a declarat europarlamentarul.

Pavel a fost felicitat, în cadrul conferinţei de presă, de preşedintele Camerei Deputaţilor, PSD-istul Valeriu Zgonea, aflat într-un turneu electoral în nordul şi vestul României, în judeţele cu "potenţial de creştere" la alegerile prezidenţiale, după cum el însuşi a precizat.

"Merg să vorbesc cu cetăţenii, să le explic de ce Victor Ponta este un preşedinte potrivit pentru România, un preşedinte care uneşte, că nu este nicio diferenţă între un cetăţean născut aici în Bihor sau la Iaşi sau la Craiova, că România trebuie să fie prosperă", şi-a explicat Zgonea vizita la Oradea.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Ioan Mang a acuzat membrii ACL Bihor că au vandalizat prismele electorale cu Victor Ponta din Rogerius, Autogara Nufărul, Velenţa şi Centrul Civic. "Tot vom câştiga alegerile", a spus Mang.

Şeful PSD Bihor a avut un mesaj şi pentru Gavrilă Ghilea, co-preşedinte ACL Bihor, rugându-l să nu mai facă presiune asupra directorilor de deconcentrate, "să nu-i ameninţe că se învârte roata". "Fiecare îşi face datoria la locul lui faţă de partidul pe care îl reprezintă", a spus Mang.