După ce site-ul PressOne a publicat un articol în care arată că europarlamentarul Emilian Pavel are contracte de prestări servicii doar cu firme de consultanţă ale unor membri PSD, acesta a recunoscut că lucrează doar cu colegii de partid, dar spune că toţi îşi merită banii.

"Cu cine era să lucrez, cu Birta şi Mălan? Primarul Bolojan recunoaşte - cu voi, jurnaliştii, de faţă - că îi dă preşedintelui CSM consiliul de administraţie de la Distrigaz, pentru a-i rotunji venitul. Ai mei fac treabă. Dacă n-ar avea rezultate, aş spune. Dar eu îi pun la lucru pe ai mei", a declarat, miercuri, Pavel pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, toate cele şase firme de consultanţă angajate de el documentează proiectele ce trec prin comisiile din care face el parte. "Dosarele care sunt pe ordinea de zi la noi la Comisia de muncă şi la Comisia de libertăţi civile le împart între fiecare şi le analizăm, se face partea de research ce ţine de dosare, se fac amendamente... Se poate verifica, sunt europarlamentarul român cu cele mai multe amendamente. Deci, eu cred că îşi fac treaba. Sunt şi europarlamentarul anului pe partea de muncă", a mai spus Pavel.

Eurodeputatul susţine că sub nicio formă nu a inventat o schemă ca să vireze bani spre PSD, cum sugerează articolul din PressOne. "Pentru fiecare firmă care prestează servicii pentru mine, din Bihor sau din Bucureşti, depun în fiecare lună un raport de activitate: ce fac, ce analize au în lucru. Ca fapt divers, sunt singurul europarlamentar care face asta, mi-au zis cei de la Contabilitate că n-au văzut aşa ceva", a spus Emilian Pavel.

Acesta a promis BIHOREANULUI că va transmite şi o prezentare detaliată a fiecăruia dintre cele şase contracte de prestări servicii pentru consultanţă, aşa cum de altfel a vrut să trimită şi către PressOne, dar... s-a răzgândit! "Nu le-am mai răspuns pentru că mi s-a părut că au o tentă tendenţioasă", a spus Pavel.

Până să trimită detaliile contractelor, Pavel a precizat însă că valoarea cea mai mică are contractul cu firma Key Consult SRL, patronată de fostul consilier local PSD Adrian Negrea, care încasează lunar 1.200 lei de la Parlamentul European. La polul opus, cel mai valoros contract e cel al firmei Sabău Popa Consulting, deţinută de directorul economic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, Liviu Sabău Popa, şi de soţia acestuia, societate care primeşte lunar 8.000 de lei.

"Liviu se ocupă de activitatea din Oradea, el gestionează toate împărţirile, dacă am 10 dosare pe rol, el se ocupă de coordonare. Soţia lui şi-a dat doctoratul în bugetul Uniunii Europene şi mă ajută foarte mult", a declaraat Emilian Pavel. Totodată, el a mai spus că pentru fiecare colaborator al său a notificat Parlamentul European, aşa cum regulamentele prevăd, transmiţând CV-urile şi diplomele de studii ale angajaţilor din firmele de consultanţă.

Pe de altă parte, Pavel a precizat că de la 1 iunie a reziliat unul din cele şase contracte, mai precis cel al firmei Zwo Consult, deţinută de PSD-istul Andrei Benţe. Dar nu pentru că acesta n-ar fi lucrat bine, ci pentru că a intrat în incompatibilitate. "Este sau va fi, nu ştiu exact, angajat la Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, din cadrul Consiliului Judeţean", a explicat europarlamentarul.

UPDATE:

Europarlamentarul n-a mai transmis BIHOREANULUI datele privind contractele încheiate cu firmele de consultanţă. În schimb, a trimis un drept la replică întins pe cinci pagini, în care pozează în politicianul onest şi eficient, care munceşte asiduu. Pavel mai garantează încă o dată că nu încalcă niciun regulament al Parlamentului European şi respinge vehement criticile că nu comunică eficient, în ciuda numeroşilor consultanţi, îndemnându-i pe jurnalişti să verifice conturile lui de Facebook şi Twitter, respectiv blogul său.