Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea şi-a sărbătorit vineri patronul spiritual, în ziua în care se împlinesc 166 de ani de la naşterea poetului naţional al României.

Sărbătoarea eminesciană s-a ţinut la Teatrul Regina Maria, pe a cărui scenă au urcat 100 de elevi şi profesori care au obţinut media generală 10 sau au adus premii naţionale şi internaţionale liceului, obţinute la olimpiade sau concursuri.

Amfitrioana evenimentului a fost directoarea Cristina Marian, care a felicitat fiecare elev şi profesor în parte. Apoi, directorul adjunct Ioan Cadar le-a înmânat câte o diplomă, iar şeful Direcţiei pentru Cultură Bihor, Lucian Silaghi, le-a oferit cărţi şi albume. De asemenea, publicul, format din alţi elevi şi profesori, i-au răsplătit pe premianţi cu aplauze îndelungi.

Sărbătoarea Colegiului Eminescu a continuat apoi cu prezentarea celui mai nou număr al revistei şcolii şi cu momente artistice pregătite de elevii liceului.

La eveniment au luat parte şi invitaţi din partea Prefecturii Bihor (şefa cancelariei prefectului, Claudia Timofte), Primăriei Oradea (secretarul Consiliului Local, Ionel Vila), Inspectoratului Şcolar Judeţean (inspectorul Daniela Sopota) şi ai asociaţiilor de părinţi din şcoală.