Radioul maghiar Neo FM a realizat o emisiune în direct de la Oradea. Astfel, marţi dimineaţă, între orele 7 şi 11, sute de orădeni s-au delectat cu ritmurile oferite de realizatorii emisiunii Bumerang, Bocsor Gabor, Boros Lajos, Voga Janos, care şi-au montat un adevărat studio mobil în faţa teatrului orădean.

Caravana care a poposit în faţa Teatrului de Stat s-a bucurat de un mare interes în rândul locuitorilor oraşului de pe Crişul Repede. Sute de orădeni au stat în calea maşinilor care treceau prin zonă. Chiar şi elevii care aveau cursuri la acele ore s-au înghesuit să ia parte la eveniment.

"Nu ne aşteptam să fim atât de bine primiţi şi să stârnim un asemenea interes în Oradea, a fost chiar mai bine decât în unele oraşe din Ungaria", a afirmat Bocsor Gabor, unul dintre moderatorii emisiunii.

După emisiune, realizatorii s-au întâlnit cu viceprimarul Biro Rozalia, care le-a făcut cadou o carte de prezentare a Oradiei.

Este pentru prima oară de când emisiunea a fost realizată în afara Ungariei în 15 ani de când este organizat Turneul Zâmbetului, care prin traseul parcurs lasă pe hartă forma unui zâmbet.

Laviniu Kovacs