Emma Răducanu, tenismena britanică cu tată român și mamă chinezoaică, a dezvăluit că părinții ei, Ion și Renee, au fost întotdeauna foarte exigenți cu ea. Aceștia i-au ghidat cariera, alegându-i antrenorii și interzicându-i să aibă iubiți sau să iasă cu prietenele. Cu toate acestea, Emma consideră că datorită acestui regim strict a reușit să câștige un titlu de Grand Slam.

Aceasta a povestit într-un interviu pentru The Times și citat de Hotnews.ro că tatăl său a determinat-o să se apuce de tenis.

„La început, tatăl meu m-a obligat să mă apuc de tenis. Nu mi-a plăcut la început, dar pe măsură ce am crescut, am început să mă dedic din ce în ce mai mult acestui sport. Părinții mei erau foarte insistenți, mai ales când eram mai mică. Acum au ajuns să îmi ofere sfaturi, dar înțeleg că, cu cât insistă mai mult, cu atât mă împotrivesc mai tare. Am văzut mulți colegi de juniorat cu părinți mai îngăduitori care nu mai joacă tenis acum, așa că nu îi învinuiesc pe părinții mei pentru asta", a spus Emma Răducanu (locul 209 WTA) în interviu.

Ea a mai spus și că părinții săi s-au împotrivit ca fiica lor să aibă iubiți, considerând că acest lucru i-ar dăuna carierei în lumea tenisului.

Totuși ea a susținut că acest regim strict în care a crescut a ajutat-o să reziste în lumea tenisului de performanță.

„Părinții mei erau ferm împotriva ideii de a avea iubiți, considerând că acest lucru ar afecta pregătirea mea. Nu aveam voie să ies nici măcar cu prietenele mele, ceea ce mă frustra. Totuși, acest lucru m-a făcut să fiu foarte încrezătoare și să mă simt bine în propria companie, ceea ce este un mare avantaj. Am fost norocoasă să fiu crescută astfel, iar mama m-a învățat rezistența de mică, ceea ce consider a fi cea mai mare calitate a mea. Când mă confrunt cu momente dificile, știu că am capacitatea de a le depăși, iar aceste victorii sunt mult mai dulci”, a povestit Emma. 

Sportiva a mai adăugat și că jucătorii de tenis trec prin multe momente de suferință ca să ajungă să simtă doar câteva momente de glorie, la finalul unui meci câștigat.

În 2021, la 18 ani și zece luni, Emma Răducanu a furnizat o surpriză majoră, câștigând primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open în cea de-a cincea apariție generală în circuitul major.

Cel mai bun loc ocupat de Emma Răducanu în clasamentul WTA a fost locul 10, în 11 iulie 2022. Acum, ea este pe locul 209. În 2024, Emma a înregistrat 9 victorii și 7 înfrângeri.

Sursa citată scrie că Emma a mai declarat că s-a recuperat complet după ultimele operații suferite și se simte în cea mai bună formă fizică.

„Din punct de vedere fizic, mă simt foarte sănătoasă. Am lucrat intens cu antrenorul meu în ultimele luni după operație și mă aflu într-un loc foarte bun. Încheieturile mele sunt într-o stare mai bună ca niciodată, așa că nu am niciun fel de reținere sau teamă în ceea ce privește jocul", a concluzionat Emma Răducanu.

Pregătită pentru sezonul de iarbă, Răducanu a debutat deja la Nottingham Open (WTA 250), unde în primul tur, programat marți, s-a confruntat cu japoneza Ena Shibahara (locul 274 mondial) pe care a și învins-o (scor 6-1, 6-4) în 70 de minute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!