Tenismenele Bianca Andreescu (24 ani, 167 WTA) și Emma Răducanu (21 ani, 72 WTA), ambele cu origini române, au fost eliminate din primul tur în noua ediție a turneului de grand șlem US Open. Amândouă au câștigat în trecut trofeul US Open, Andreescu în 2019, iar Emma Răducanu în 2021. 

Potrivit Adevărul.ro, canadianca Bianca Andreescu a pierdut în trei seturi, 7-6 (7/5), 2-6, 4-6 în faţa italiencei Jasmine Paolini, favorita numărul 5. 

Britanica Emma Răducanu a fost eliminată tot în trei seturi, 1-6, 6-3, 4-6, de americanca Sofia Kenin care are, la rândul ei, un trofeu de Grand Slam în palmares, cucerit în 2020 la Australian Open. 

News.ro notează că Emma Răducanu a sărit peste evenimentele cheie de pregătire pentru US Open, adică turneele de la Toronto şi Cincinnati, adoptând o abordare diferită în pregătirea sa pentru ultimul turneu major al anului. „Aş fi preferat probabil să joc un pic mai mult”, a spus Răducanu. „Când am multe meciuri, la fel ca orice jucătoare, mă simt foarte bine, simt că totul este automat. Aşa că da, cred că pot învăţa din asta”, a adăugat ea. 

În această vară, la Wimbledon, Emma Răducanu a ajuns până în turul 4, unde a fost învinsă de Lulu Sun. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!