Președintele Franței, Emmanuel Macron, continuă să ceară acțiuni susținute împotriva Rusiei, după ce a vorbit chiar despre posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina. El a afirmat acum că Ucraina trebuie ajutată, căci asta înseamnă „să avem grijă de propria securitate”, iar dacă țara lui Zelenski va fi lăsată să piardă, atunci „cu siguranță, Rusia va amenința Moldova, România, Polonia”.

„Să ajutăm Ucraina înseamnă în primul rând să ajutăm o țară a cărei graniță este atacată. O țară care e în Europa. O țară a cărei suveranitate este pusă sub semnul întrebării, a cărei securitate este amenințată. Să ajutăm Ucraina mai înseamnă și să avem grijă de propria securitate, așa cum am explicat (n.r. - în interviuri pe această temă) în această seară. Rusia a devenit o putere care vrea expansiune și cu siguranță nu se va opri la Ucraina. Dacă lăsăm Ucraina să piardă, atunci, cu siguranță, Rusia va amenința Moldova, România, Polonia… nu mai e posibilă nicio securitate europeană”, a arătat Macron într-un mesaj publicat pe platforma X.

Potrivit Spotmedia.ro, el a continuat arătând că fără ajutor Ucraina nu are nicio șansă să câștige războiul, pentru că 90% din armele cu care luptă provin din UE, Marea Britanie și SUA.

„Cine poate crede pentru o singură secundă că președintele Putin, care nu a respectat niciunul din angajamentele pe care și le-a luat, se va opri acolo?”, a continuat șeful statului francez. El a descris Rusia drept un „adversar” al Franței, dar a avut grijă să nu folosească totuși termenul „dușman”, arată aceeași sursă. 

Vineri, Emmanuel Macron face o vizită la Berlin, unde urmează să se întâlnească cu mai mulți lideri europeni, inclusiv cancelarul german Olaf Scholz și premierul polonez Donald Tusk.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!