Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a primit o palmă peste faţă în timpul unei vizite în sud-estul ţării. În imaginile surprinse de martori, se vede cum Macron, înconjurat de agenţii săi, se apropie de un loc unde mai mulţi oameni se adunaseră să-l vadă şi îi salută pe aceştia.

Acţionând rapid, unul dintre bărbaţii din mulţime l-a plesnit pe preşedintele Franţei. Agresorul a fost imobilizat apoi de forţele de ordine. În acelaşi timp, preşedintele Franţei a fost dus de la locul incidentului. 

Video-ul cu întâmplarea petrecută în afara oraşului Valence a ajuns pe reţelele de socializare şi în presa internaţională. 

Potrivit BBC.com, care citează presa franceză, doi bărbaţi au fost arestaţi după incident. În timp ce preşedintele a fost lovit, din mulţime s-a strigat „Joc cu Macron-ismele!”. 

După incident, prim ministrul francez Jean Castex a condamnat gestul, spunând că politica nu înseamnă violenţă, indiferent dacă există sau nu diferenţe de opinii. La fel au reacţionat şi alţi politicieni francezi, inclusiv câţiva dintre opozanţii lui Macron.