Spunând că la rândul lor au fost ajutați, ba chiar au avut parte de un miracol, doi soți din Oradea, Cristian și Anamaria, au anunțat marți seara, în direct din Casa ZU din Piața Unirii, că donează 25.000 de euro pentru operația Victoriei, o fetiță de aproape 3 ani, care nu poate să umble din cauza unei parapareze spastice.

„Am trăit un miracol”

Din transmisiunea făcută pe radio și live pe Facebook de echipa ZU se înțelege că cei doi soți din Oradea au sunat inițial și au anunțat că vor să facă donația. Ei au fost chemați apoi de către Emma Ștefan (unul dintre DJ-ii Radio ZU din Orașul Faptelor Bune) chiar în „casa din sticlă” amenajată în Piața Unirii din Oradea pentru a cunoaște echipa și a vorbi de acolo în direct cu familia beneficiară.

„Am fost și eu ajutat acum 11 ani. Am trăit un miracol și este rândul meu să întorc...”, a spus Cristian, când a fost întrebat de Daniel Buzdugan cum de face o astfel de donație.

Prezentându-se simplu drept Cristian și Anamaria și fiind vizibil emoționați, cei doi soți au spus că vor să întoarcă binele pe care l-au primit și că au fost impresionați de povestea unei familii a cărei fetiță de nici trei ani nu poate să umble din cauza unui diagnostic de parapareză spastică.

Victoria ar trebui să treacă printr-o intervenție de rizotomie dorsală selectivă în Statele Unite ale Americii, potrivit Radio ZU, iar pentru asta are nevoie de 54.000 de euro.

Lacrimi de bucurie

După ce echipa ZU a stabilit o conexiune video cu familia beneficiară, orădeanca Anamaria a anunțat apoi ce sumă vor dona pentru micuța Victoria: „Dorim să vă ajutăm cu suma de 25.000 de euro!”.

Anunțul a fost primit cu aplauze în Casa ZU și cu lacrimi de bucurie din partea părinților Victoriei.

„Nu degeaba Orașul Faptelor Bune se face la Oradea. Este cea mai mare donație din toate timpurile, făcută de o singură persoană (n.r. – referindu-se la faptul că e o donație individuală și nu de o sumă adunată din mai multe donații)”, a spus Daniel Buzdugan.

„Să vă vedeți copilul sănătos”

„Avem și noi două fetițe sănătoase și ne-a impresionat povestea dumneavoastră. De aceea am făcut o oprire aici. Să vă vedeți copilul sănătos, e cel mai frumos lucru pe care vi-l dorim”, a mai spus Anamaria.

Soții generoși au fost lăudați de DJ-ii ZU nu doar pentru gestul lor impresionant, ci și pentru „modestia în atitudine” de care au dat dovadă.

La un moment dat, DJ-ii ZU au spus că în total, adăugând donația mare făcută de orădeni, pentru cazul Victoriei s-au adunat circa 45.000 de euro din cei 54.000 de euro necesari.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!