Gest emoționant făcut de o pisică salvată dintr-un incendiu produs în noaptea de joi spre vineri. Scoasă de pompieri din foc, felina s-a întors în flăcări ca să-și recupereze cei doi pui.

Informația a fost făcută publică de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu, instituție care a intervenit la caz în localitatea Stănești din județ.

Proprietarele locuinței, două femei cu vârste de 63 de ani și 33 de ani, au reușit să iasă din casă și să ceară ajutor la 112.

Când au ajuns pompierii, incendiul se manifesta în podul casei şi la acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi.

„Femeile au spus că în casă se aflau şi o pisicuţă cu doi pui care nu reuşiseră să iasă. Pompierii au pătruns în locuinţa afectată de incendiu şi inundată cu fum, pe un geam, şi au reuşit să salveze pisica, dar aceasta a intrat la loc în casă şi nu a ieşit până nu a văzut că şi cei doi pui ai ei au fost salvaţi", a declarat vineri, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Astfel, animăluțele au scăpat cu bine din incendiu.

Casa, însă, are pagube însemnate. Focul a mistuit acoperişul, podul imobilului şi camera în care se afla soba, iar alte două încăperi au fost afectate de fum.

Cercetările pompierilor au scos la iveală că dezastrul a izbucnit din cauza coşului de fum deteriorat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!