Culoare şi lumină, într-o expoziţie inedită, realizată din mărgele de sticlă, de vineri, ora 17, la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea. Expoziţia "Enigmele mărgelelor" reuneşte peste 70 de tablouri pe diferite tematici, colţuri de natură sau clădiri, realizate de artista plastică Mariana Casian, absolventă a Facultăţii de Stomatologie din Cluj. Artista a descoperit ulterior această ramură a activităţii creative ca fiind un antidot.

"Folosesc doar mărgele de 1 şi 2 mm, din sticlă, iar numărul lor este în funcţie de mărimea tabloului, acestea ajungând chiar să depăşească 100.000 de mărgele. Tehnica de fixare este prin lipire individuală a fiecărei mărgele, nu broderie cu mărgele. Broderia foloseşte mărgelele înşirate, în paralel. Nu folosesc benzi prefabricate, ci numai mărgele de sticlă", descrie artista Mariana Casian procesul de realizare al tablourilor.

Expoziţia "Enigmele mărgelelor" va putea fi vizitată în sălile 12-13, etaj I, Corpul B al Palatului Princiar, şi va putea fi vizitată până în 30 iulie 2017. În deschiderea vernisajului va lua cuvântul criticul de artă dr. Ramona Novicov.