Alertă la nivel naţional în Ungaria, după ce Centrul Naţional ungar de Epidemiologie OEK a declarat miercuri epidemie de gripă în întreaga ţară.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, în total 17.000 de persoane au solicitat tratament medical pentru simptome de gripă, în perioada 3-9 februarie, a anunţat OEK, citând rapoarte întocmite de medici.

Conform sursei citate, este vorba despre o creştere cu 20% în comparaţie cu cazurile înregistrate în săptămâna precedentă, existând, totodată diferenţe "substanţiale" între regiuni.

Cel mai mare număr de pacienţi care s-a adresat medicilor s-a înregistrat în zona capitalei, Budapesta, şi în judeţele Pesta şi Gyor-Moson-Sopron. În aceste regiuni, în total circa 100.000 de pacienţi au apelat la serviciile medicilor.

Peste un sfert din totalul pacienţilor au fost copii, iar aproximativ 40% au vârsta cuprinsă între 15 şi 34 de ani. În judeţul Veszprem, peste 70% dintre pacienţi au vârsta sub 15 ani, mai menţionează sursa citată.

Contactată de BIHOREANUL pe această temă, dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a precizat că în Bihor nu există pericol de epidemie de gripă. De altfel, în acest sezon nu s-a înregistrat nici un singur caz de gripă.