Consiliul Judeţean a respins, miercurea trecută, plângerea prealabilă formulată de cinci solişti ai Ansamblului Folcloric Crişana împotriva reorganizării Teatrului Regina Maria, decisă în decembrie, semnatarii jalbei fiind cunoscuţii Cornel Borza, Ciprian Toie, Simona Mateş, Cornelia Covaciu şi Luminiţa Baba.

Bihorel a aflat şi motivul nemulţumirii: posturile cu normă întreagă ale rapsozilor au fost reduse la jumătate de normă, cu un salariu pe măsură, de "numai" 4.493 lei pe lună, de la aproape dublu, cât aveau înainte.

O parte dintre artişti au trebuit să susţină concursuri pe posturile înjumătăţite, dar unii, între care şi Cornel Borza, deşi iniţial s-au înscris, ulterior nu s-au mai prezentat, ba s-au şi "îmbolnăvit", refugiindu-se în concedii medicale, ca să nu poată fi daţi afară.

Acuma, la ce salariu se plăteşte pentru o jumătate de normă, echivalentul a aproape 1.000 euro, parcă nici nu-i rău să fii gurist numai câteva ore pe lună, doar dacă nu cumva compari leafa "amărâtă" cu încasările unei singure seri la o nuntă, un botez, un chef...